Friss topikok

Skins szereplők - Mi lett velük a sorozat vége óta?

2011.07.31. 18:41 sparkie

A brit Skins tévésorozat egy egész generáció ízlésvilágát határozta meg, ami miatt nem csoda, hogy sokan máig kötődnek egyes karakterekhez. A kultikus első színészgarnitúra azóta felnőtt és a második évad vége óta más utakon járnak. Vegyük hát sorba ki mire vitte azóta! A második szereplőgárdát is figyelembe vettem, de érthető okokból csak az igazán érdekesekre tértem ki.

AKIKNEK ÖSSZEJÖTT

Anwar (Dev Patel)

Talán senki sem gondolta volna, hogy a meglehetősen furcsán viselkedő, kissé szégyenlős Anwar megszemélyesítője, Dev Patel fogja a legtöbbre vinni a brigádból. A Skins volt élete első szerepe és rögtön a második évad végén a Gettómilliomos főszerepét kapta, amivel azonnal rivaldafénybe került, köszönhetően a legjobb filmnek járó Oscar-díjnak. Aztán amennyire felfelé ívelt csillaga, akkora zuhanást okozott neki az Utolsó léghajlító című M. Night Shamalan borzadály, amit sokan a tavalyi év legrosszabb filmjének tartanak.

Tony (Nicholas Hoult)

A sorozat emblematikus figurája, akit Hoult fantasztikus teljesítménnyel hozott le. Sokan emiatt nagy jövőt jósoltak Houltnak, aki már korábban is számos produkcióban bizonyított. Némileg meglepő módon - egy kis Fable III-as szinkronmelót beiktatva - igazi gigaprodukciókban kapott szerepet, amik filmművészetileg nem egy Oscar kategória. Titánok Harca után a legutóbbi X-Men filmben is szerepet kapott, méghozzá meglepő módon Bestiáét, akit sokféleképpen ellehet képzelni, de semmiképpen sem egy mesterségesen geekesített szépfiúként. Azt pedig pláne képtelen vagyok feldolgozni, mit is fog majd ő játszani az új Mad Max moziban.

 

Cook (Jack O'Connell)

Jó öreg idegbeteg Cook, aki nélkül az egész 3.-4. évad mehetne a kukába úgy ahogy van. Ő már a Skins előtt is foglalkoztatott színész volt és ez később sem változott. Kedvencem, hogy a Manchester United-ről készített tévéfilmben ő játszotta a legendás Bobby Charltont, de a meglepően jól sikerült The Runaway tévésorozatban is komoly szerepet kapott végig, ahol hozzáillő módon kurvák és bűnözők világában kellett játszania. Úgy néz ki jól áll neki Cook önpusztító és totálisan destruktív karaktere, mivel idén a Weekendernevű '90-es évekbeli drogos, rave kultúrát bemutató moziban kapta a főszerepet. Azonban lassan ő is kezdhet beleunni saját skatulyájába, mivel jövőre három igen komoly filmben szerepel majd, amelyeknek semmi köze nem lesz a drogokhoz és a random erőszakhoz. Sajnos.

Freddie (Luke Pasqualino)

Jó jó jó, minden jó ízlésű férfiember hányt Freddie láttán, de el kell ismerni még így is érdekesebb volt egyedül, mint az összes többi arc Effyt és Cookot leszámítva. A sorozat után a kritikusok által az egekig méltatott Borgiákban játszik, de a Battlestar Galacticában is feltűnt egy rész erejéig.

Chris (Joe Dempsie)

Részemről a top5 kedvenc sorozatkarakter még mindig. Ő is számtalan epizódszerep után jutott el a Skinsig, hogy aztán a legszimpatikusabb karakter után csak kisebb szerepeket kapjon. Igaz, volt köztük egy Leeds Unitedről szóló film illetve a kultikus This is Englandfilm (amelyben Jack O'Connell is szerepelt) sorozatverziójában egy nagyobb mellékszerep. Viszont a pálmát kétségtelenül a Trónok harca viszi, ahol kilencedik epizódban való feltűnése majdnem könnyeket eredményezett nálam. Aki ismeri a könyveket tudja, hogy fogjuk még őt látni bőven.

Effy (Kaya Scodelario)

Minden tizenéves srác plátói szerelme igaz, hogy csak a harmadik évadban jutott komolyabb szerephez, de kétségtelenül egyike azon (nagyon) kevés karakternek, akik eszünkbe jutnak, ha a harmadik évadtól beszélünk a Skinsről. Ő is kapott szerepet a Titánok harcában, majd egy bűn rossz tinithrillerben tűnt fel. Viszont az elkövetkező egy évben legalább öt produkcióban is szerepet kapott és ő az, aki valóban komoly sikereket érhet el, ha egyszer valaki komoly lehetőséget ad neki.

AKIKNEK VISZONT NEM 

Michelle (April Pearson) és Jal (Larissa Wilson)

Számomra a legkevésbé kedvelt figura volt és utólag se győzött meg arról, hogy bármi miatt is érdemes lesz rá emlékezni. A Skins után mindössze B-kategóriás slasher movieban szerepelt, a hozzá hasonlóan teljesen színtelen-szagtalan Larissa Wilsonnal. A Jal szerepét magára öltő színészhölgy legalább egy-két epizódszerepet megcsípett pár brit tévésorozatban, de nagyobb durranásra tőle sem futotta.

Sid (Mike Bailey)

A kis sapkás hülye gyerek bármennyire is szerethető volt, valamiért nem vitte sokra, mindössze két epizódig tartó mellékszerepre, egy hamar elkaszált történelmi sorozatban.

Maxxie (Mitch Hewer)

A lányok Effy-je. Amennyire túlszárnyalta rajongói bázisa a teljes szereplőgárdáét, annyira nem vitte igazán semmire. Ja de, egy igazán ócska szkeccsműsorra.

Cassie (Hannah Murray)

A flúgos leányzót alakító Murray a széria után komolyabb szerepeket kapott különböző drámákban, amelyek jó szívvel mondhatóak 'elmegy'-nek. Viszont őt legalább folyamatosan foglalkoztatják, más kérdés milyen színvonalú produkciókban.

Mindenki más a 3.-4. évadból

Az ikrek azóta semmit sem csináltak, ahogy a totál unalmas Thomas is csak egy epizódszerepre volt jó. JJ mindössze egy gagyi londoni vígjátékig vitte, Pandora még annyira sem. Egyedül Naomi csinált valamit, de ameddig nem smárol benne lányokkal, addig rohadtul nem fog senkit érdekelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://adultainment.blog.hu/api/trackback/id/tr213114823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása