Friss topikok

Feléleszti Frédit és Bénit a Family Guy alkotója

2012.03.13. 12:11 sparkie

fl_meet_the_flintstones.JPG

Nagyon úgy néz ki, hogy a FOX-on lassan már saját külön animációs blokkal (American Dad, Family Guy, Cleveland-show) rendelkező Seth MacFarlane tovább bővítené diszfunkcionális rajzfilm családfáját, méghozzá nem is akárkikkel. Immár biztosra vehető, hogy már folynak a munkálatok a kőkorszaki szakik életét bemutató Flintstone-család sorozatról. Az itthon Frédi és Béniként ismert sorozatot talán még a mostani tinédzsereknek sem kell külön bemutatni és a Romhányi-féle magyar szinkron legendájáról is biztos hallottak sokan. A lényeg az, hogy MacFarlane minden jogot megszerzett és 2013-ban már be is mutatják az első részeket.

Az első reakció persze rögtön az, hogy a sokkoló, abszurd humorral operáló MacFarlane vajon hogyan fog hozzányúlni, egy olyan meseklasszikushoz, amely idejében még gyerek és felnőtt is élvezhette egyszerre ugyanazt a rajzfilmet. Állítása szerint a '90-es évek humorformátumát próbálja majd visszaadni, szóval mondjuk abortuszos poénok nem lesznek. Az én személyes problémám csak annyi, hogy a klasszikus Flintstone-család sorozat '60 és '66 között játszódott, utána csak különböző spin-offok jöttek létre egyre kisebb sikert aratva végül eljutva az élőszereplős nosztalgiamészárlásokig, amit maga Seth is megemlít miszerint: "Tudom, hogy nem szúrhatok el egy ilyen közkedvelt karaktereket felvonultató sorozatot. Legalábbis a Viva Rock Vegasnal rosszabbat biztos nem tudok majd csinálni vele." Azonban az én személyes kedvencem Kevin Reillynek, a FOX tévécsatorna elnökének egy mondata, amely valahogy így hangzik:"Azt hiszem Amerika felkészült egy olyan animációs sorozatra, amiben egy kövér idióta szerepel egy hozzá egyáltalán nem való feleséggel."

Mindenesetre előremutató az az állítás, amit még Reilly tett egy tavalyi cikkben, ahol arra kérdésre majd milyen humora lesz a sorozatnak olyasmire utalt, hogy mondjuk érdekes elképzelni, milyen állatverziója lehet az iPadnek? Ebből kiindulva sejthető, hogy MacFarlane jó erősen ráfog állni, a modernkori popkult jelenségek prehisztorikus átültetésébe, ami voltaképpen az eredeti sorozat velejét is jelentette, csak hát azóta eltelt cirka 50 év. Én pozitívan állok a dologhoz még akkor is, ha a sorozat jövendőbeli sikere és ebből kifolyólag - pláne hogy FOX - hazai bemutatása esetén teljes szinkroncsere és biztosan fordításbeli szintcsökkenés várható az itthon megszokott eredeti Romhányi-Rímhányó zsenialitáshoz képest. Aztán remélem nem lesz igazam, hiszen a Family Guy szinkronja is üdítő kivétel a hazai hozzá nem értés piacán, csak hát elmúltak azok a naív '90-es évek, amikor 20 percnyi versben jópofizás simán lekötötte kicsik és nagyok figyelmét. Meglátjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://adultainment.blog.hu/api/trackback/id/tr74313838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

varjojenvirta 2012.03.13. 13:46:16

mindegy, milyen lesz a szinkronja, csak ne rímes, és ha mégis, ne varró danis rímes. annál még a hangalámondás is jobb.

Agytörzsy Professzor 2012.03.13. 20:57:50

Ez nagy égés lesz. Adhatunk neki 1 esélyt, de szerintem égés lesz. MacFarlane + "Frédibéni" = ??? Érdekes kísérlet.
süti beállítások módosítása