Friss topikok

Top10 Anime Openingek - avagy J-pop mentes japan zene

2009.11.10. 18:04 sparkie

megkerulhetetlen tema minden animenel. sajnos, maig a legelterjedtebb opening zene a j-pop, ami a japanese pop roviditese. olyan amilyennek hangzik, borzaszto szar popzene japan nyelven. a baj ezzel, hogy sokszor olyan szeriak kezdodnek ilyen zenevel, ahol a popos, ragogumi vilag abszolut tajidegen, es ez rengeteg szemoldokosszerancoalst eredmenyez. azonban mindig lesznek udito kivetelek, itt megprobaltam osszeszedni a szerintem legjobb anime openingeket.

 

10.

Elfen Lied - Lilium

nem vagyok hive az ilyen tipusu zenenek azonban tokeletesen illik az Elfen Lied bizarr, beteg es botranyos vilagaba. a szoveg latinul van es bizonyos helyeken a bibliabol idez. igazabol mindegy, mert ugyse ertjuk:)

09. Berzerk - Tell Me Why

hogy oszinte legyek meg csak ismerkedem a sorozattal. azonban a nyito dala nagyon utos. koszos, karcos garazs rock angol szoveggel. amugy gurcsa, hogy nem tudom eldonteni, hogy az enekes egy angolul meglepoen jol beszelo japan, vagy valami nagyon elbaszott akcentus. esetleg egyik se. mondjuk nem nagyon illik bele a sorozat tortenelmi stilusaba, de ettol meg nagyon jo.

 08. Afro Samurai - Afro Theme

aaa, az elso igazi amerikai anime. a folyton gandzsat pofekelo, afro haju feka szamuraj nem is kaphatott volna meltobb es tokosebb openinget, mint amit The RZA produkalt. ez azert is volt nagyon jo huzas, mivel RZA a vilag egyik legkiralyabb hip-hop kollektivanak, a Wu-Tang Clan-nek a tagja, akik kepesek voltak albumokat megtolteni olyan dalokkal ahol szamurajnak, nindzsanak vagy egyeb mas harcosnak kepzelik magukat. ok voltak az a generacio az USA-ban akik a klasszikus Bruce Lee es tarsai fele kinai es japan verekedos filmeken nottek fel. innen a Wu-Tang nev valasztas es innen az a rengeteg atfedes ami az Afro Samurai es a Wu-Tang Clan munkassagat jelzi.

 07. Gantz! - Super Shooter by Rip Slyme

oo jee! ez az az opening amikor legszivesebben rohannek az elso jungle buliba. maga a szeria szerintem eleg gyengecske - jo magam is megakadtam a tizenvalahanyadik resznel - azonban ez a szam valami kibaszott jo. a japan elektronikai szinterrol mindossze DJ Krush es Makoto munkassaga ismert reszemrol, de ez a dal minden magaba foglal ami egy igazan porgos, bulizos jungle trackhez kell. kiraly basszus, klasszikus amen beat dob es meglepoen jol mukodo, elvezheto MC. nagyon tokos.

 06. Naruto Shippuuden - Distance

^^' huha, hogy is kerult ide ez a szam. a naruto az a szeria amit vagy szeretnek vagy utalnak az emberek. en reszemrol kurvara birom, de a legtobbszor borzaszto bena dalokat valasztanak. pedig anno a haverokkal mindig azon amultunk, hogy mennyire fasza, hogy drum and bass megy a verekedesek alatt. ez a shippuudennel eltunt, azonban a szeria masodik szamu openingje megis megtetszett. hogy miert tetszik egy atlagos ska-punk szam japan nyelven, ahol az enekes neha elejt par angol szot a leheto legrohejesebb kiejtessel? pont ezert. tenk ju maj frend.

05. Samurai Champloo - Battlecry

es ismet hip-hop. azzal kulonbseggel, hogy a Samurai Champloo az isteni Shinchiro Watanabe muve, aki elenk varazsolta minden idok legjobb animejet a Cowboy Bebopot. mit varhatnank egy ilyen kreativ geniusztol, mintsem hogy valami nagyon kiraly vilagot teremtsen a legutobbi produkciojahoz. hat sikerult is. 16.-17. szazadi japan, a gazda nelkuli kobor szamurajok, vagyis a roninok kora vegyitve a hip-hop kulturaval. hulyen hangzik, de pont ettol annyira odabaszos. szo sincs baseball sapis nindzzakrol meg aranylancos shinobikrol, pusztan par tipikus szubkulturalis dolog atulteteserol. mint peldaul a graffiti vagy a beatbox is megjelenik egy-egy epizodban. a zene pedig...hat odaveri az Afro Samurai-jet mivel nem azt a tipikus, kivagyi, gengszteresdit jatszo stilust koveti, hanem valami sokkal szbadabbat, elszallosat. ime!

04. TriGun opening

yes yes, Vash the Stampede. a vilag egyik legmenobb sorozatahoz a vilag egyik legmenobb zeneje dukal. a poszt-apokaliptikus vilagba ultetett westernhez tokeletesen illik a hetvenes eveket idezo rock and roll. lessetek.

 03. Hellsing Opening

eeees a bronzermes nem mas, miiiiiiiiint a Hellsing! mielott meg oriasi divat lett volna vampirokrol szolo dolgokat gyartani, a Hellsing megelozte korat es a Vampirehunter D utan az egyik legeredetibb verszivo anime lett. Alucard, a pszichopata tekintetu, ultracool vampir tortenehez sikerult a legmenobb muzsikat valasztaniuk. ez az az opening amit minden epizodnal ujra es ujra vegignezel, mert annyira allat.

02. Death Note - Opening 2

a kultikus sorozat elso openingje tipikus arconcsapas volt. kurva jo tortenet, klassz karakterek, alapvetoen sotet hangulat. erre valami gyagyi j-poppal kezdodott az anime. erre mi tortenik a szeria kozepefele, az opening csere utan, hat ez. nem vagyok tulzott hive a kemeny vonalas metal zenenek, de ez, ez egy mestermu. elmebeteg hangulatu, magaval sodro metal (most az, hogy ez pontosan milyen metal had ne tudjam), megspekelve tokeletesen odaillo kepsorokkal. csillagos otos!

01. asszem mindenki tudja mi kovetkezik. minden idok legjobb animeje, minden ido legjobb soundtrackjevel, az ultracoolsag kifejezes uberelesevel es minden idok legszivszoritobb befejezesevel. az az anime, amelynek OSTje korulbelul 2005 ota minden iPod lejatszasi listamon rajta van, amely meg fateromnak is tetszik es amit soha nem lehet megunni. holgyek es urak:

COWBOY BEBOP - TANK!

A bejegyzés trackback címe:

https://adultainment.blog.hu/api/trackback/id/tr381515985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

khonga 2009.11.15. 00:27:33

tökéletes a lista, bár helyenként felcserélnék ezt azt.
death note op-je irdatlan. már el is felejtettem, hogy ilyen volt.

gaboh · http://gaboh.blog.hu 2009.11.26. 12:23:57

Én csak minimálisan vagyok otthon a témában, de ha anime opening-ről van szó, akkor szerintem kihagyhatatlan a Stand Alone Complex nyitánya, ha érdekel www.youtube.com/watch?v=Dn8XxMDW3NI
Remélem ez nem j-pop...

sparkie · http://adultainment.blog.hu/ 2009.11.28. 02:27:57

@gaboh: igen igen, a bovebb listan nalam is szerepelt ezaz opening, szepnek szep csak nekem hianyzik belole vmi ho ujra es ujra meghallgassam

khonga 2009.12.01. 20:37:52

talán az, hogy ruszki?
én a 10helyre raknám a ghost-ot és a 11re a elfen liedet.
az elfen lied sztem csak érdekes.
süti beállítások módosítása