Friss topikok

Kik basznak fel téged Facebookon?

2011.02.18. 04:09 sparkie

Kezdhetném itt a szokásos Facebook magasztalással, de a közösségi oldal már valóban annyira meghatározó lett sokunk életében, hogy erre talán nincsen szükség. Azonban ahogy növekszik a felhasználók száma, úgy ütközünk nap, mint nap idegesítő ismerősökbe, teljesen irreleváns bejegyzésekbe és barátkozunk össze a "Hide News Feed" opcióval. Lássuk csak kik vagy mik a legtipikusabb felhasználói az oldalnak, akik nélkül ez a poszt sem születhetett volna meg!

1. Kulináris Köcsög

A Kulináris Köcsög az, akiről mindig tudod mit zabál miközben te kopogó szemmel keresel valamit a tök üres hűtődben amit rákenhetnél a három napos zsömlédre. Mivel mindenféle kulturális téma hidegen hagyja, de nem szeretne kimaradni a buliból, ezért rendszeresen beszámol mivel táplálja magát ebédidőben. Íme egy példa.

"articsókás-gombás ravioli, tejszínes mártásban. mmh, nyami!"

Fontos nála, hogy bármit is eszik, a létező legtöbb melléknevet használja a étel definiálásánal, ezzel azt már-már mesterművi magasságba emelve jelezvén főzői tehetségét. Gyakran fotókkal illusztrálja, aminek rosszabb esetben külön albumot is nyit, olyan fantázianevekkel, mint: "ínyencségek, nyami-nyami vagy én főztem!"

Azonban létezik ennek több alfaja is.

a. Az agglegény

Az agglegény - mint neve is utal rá - bizony rákényszerül a főzésre, és szülői ill. barátnői segítség híján maga kénytelen a konyhában lébecolni. Ő a szelídebb felhasználók közé tartozik. Posztjai inkább afféle virtuális vállveregetésre buzdítanak, nem pedig magamutogató dicsekvés a célja. Leginkább olyan ételekről számolnak be, amiket sokunk édesanyja álmából felriasztva is elkészít egy átlagos szerdai napon. Íme.

"omg!! senki sem mondta h a paprikáskrumplival ennyit kell szarakodni! de kész lett!!"

b. A pasifogó gyomorvadász

A pasifogó gyomorvadász nem sokban különbözik az agglegénytől. Neki sincsen párja, de mivel nő, ezért elvárható tőle a konyhai tudás. Nem is látunk tőle egyszerű kajákat, ellenben gyakran illusztrálja fotóval műveit, amiket gyakran díszít mosolygós arcocskával, leplezvén magányának nyomorúságát. Gyakori kulináris posztjainak rejtett célja azonban a figyelemfelkeltés:

"kész a vaníliás-lekváros rakott palacsinta mandulával! ki kér?"

Ugyanis - 10-es skálán legalább egy 5-öst megütő hölgy esetében - egy ilyen poszthoz garantáltan érkezik egy-két férfi kommentelő, aki látatlanban is áradozik alanyunk kulináris képességeiről és a virtuális invitálást örömmel formálná valódivá:

"énénénénénnéén!! hűűű, nagyon jól nézki Bianka, mikorra mehetek hozzád?"

c. Étkezés/Poszt-ember

Emberünk a lehető legirritálóbb válfaja a kulináris köcsögnek. Bármit rak a szájába és rágja meg, arról beszámol nekünk. Legyen szó egyszerű rántottáról, Big Mac-ről, zabpehelyről vagy valamilyen édességről. Mivel tisztában van mondanivalója teljes hiányával, ezért közlése leegyszerűsödik az étel nevének lejegyzésével.

"bundáskenyér!"

Az ilyeneket nem szokás szeretni, mert ugye ki a faszt érdekel mit eszel, pláne nem napi háromszor. Ennek súlyosbítása, mikor valaki menüjének angol nevével próbálja leplezni fogyasztási igénytelenségét.

"bacon&eggs+hot coffee! very good!"

Az ilyet sajnos el kell viselnünk, de ne feledjük: minél kevesebb poszt, annál valószínűbb az éhhalál bekövetkezése!

d. Csokilány

A csokilány ránézésre teljesen ártalmatlan.

"agggyon vki csokit moooost"

Feltehetőleg káros szenvedélyektől mentes lényről van szó, aki ezen felhívásával nem olthatatlan cukorfüggőségét kívánja a köz felé tárni, hanem burkoltan céloz arra, hogy ugyan valaki beszéljen már vele, mert szar kedve van. Ilyenkor persze megjelennek az önjelölt lelki partnerek, akik - legtöbbször férfi lévén - még a biztonság kedvéért rákérdeznek arra, hogy itt most valóban megoldható a probléma egy Snickersszel.

"jaaj szivi, minden rendben??? felmegyek msnre varj meg"

A csokilány ettől függetlenül kevésbé kártékony cerebrálisan,de biztosan megtaláljuk őt MyVipen illetve a telefonszámát és lakcímét a profilján.

2. Pozőr (Pózer, Poser, kúlturája válogatja)

A pozőr egy régi vendég a közösségi site-okon. Már 34 fotóalbuma volt MySpace-en mikor te még csak ismerkedtél az internettel. Rendszeresen váltogatja a profilképét, amin semmiképpen sem úgy néz ki, mint élőben. Bejegyzései rendszerint belsős infónak szánt dicsekvések, amelyeket a közös falon oszt meg, és amelyekre természetesen csak a belsős arcok reagálnak.

"adtuk neki tegnap rendesen arcok!! tequila+fanta citrom forevör!!! mikor újra????"

Mint látható, beavatatlan felhasználó számára egy teljesen lényegtelen információval állunk szemben, eltekintve delikvensünk alkoholfogyasztási szokásáról. Hasonló posztokat általában fotók is követik, amik elvétve készültek véletlenszerűen. Ilyen a különböző alkoholos italokkal vagy frissen vásárolt termékekkel való fotózkodás. Amennyire meg volt minden közösségi oldal pozőr archetípusa, így a Facebook-on is sokfélét találunk.

a. Gonosz mostoha

Tükröm-tükröm mondd meg nékem, Vajh miért nincsenek barátaim, 'kik lefotózzanak éngem?

A gonosz mostoha nem más, mint mindenki kedvenc tükörpozőre. Nincs igénye jó minőségű fotóra magáról, viszont meg szeretné mutatni milyen klassz az alakja, milyen jó a haja stb. stb. A vaku on/off funkciójával nemigen van tisztában, ellenben öltözéke mindig tip-top vagy nincs. Fiú esetében gyakori a napszemüveg hordása a fürdőszobában, nő esetében pedig a csókküldés mozdulatának megörökítése (duckface,anus mouthos,seggszáj). Facebook aktivitása nagy részben képkommentálással telik, de nem feledkezik meg az életbevágó információkról sem.

":@:@:@belement a szemembe a szempillaspirál :(:(:(:( naon fáj:'''("

A gonosz mostoha valós szociális élete többféleképpen alakulhat. Van az überszociális, akinek 8-900 ismerőse van, rendszeresen eljár szórakozni, sok közös képen van rajta, de ismerősei hosszú távon pokolba kívánják. Aztán van a magányos menő, akinek szintén sok ismerőse van, de nagy részükkel még nem találkozott vagy szimplán nincs velük köszönő viszonyban. Az ő képein rendszeresen szerepelnek fogkefék, fogasok és más háztartási eszközök, kellékek. Illetve van a laza retro, akiről csak 2-3 fotó van, azok is MyVip logóval ellátva.

b. Pszeudo-művész

A pszeudo-művész kevésbé arcbamászó, mint a gonosz mostoha. Kerüli a tükröződő felületeteket és nem csak, hogy ismeri az on/off funkciót, de már időzíteni is tudja a fényképezőgépét! Fotói nagy igényességgel vannak kiválogatva, photoshoppolva és kényes odafigyeléssel szerkeszti a képaláírásokat. Szükség is van rá, mivel puszta fizikai megjelenése ritka esetben párosul bármilyen szexuális ingerrel részünkről. Kedvencei között írókat, szóló zenészeket és nagy mennyiségű francia alkotóművészt és természetesen Salvador Dalít is megtaláljuk.

Közlési szokásai is sokkal kifinomultabbak. Ritkán ír három szavasnál hosszabb bejegyzéseket és gyakran használ idegen nyelvet lelki állapotának leírásánál ügyelve arra, hogy a túl populáris angol mellett, a spanyol vagy a francia kifejezésék is helyett kapjanak. Átvitt értelmű, enigmatikus gondolatainál azonban megmarad anyanyelvén.

"az elmúlás csak látszat..."  

Ennyi. A pontpontpont rendszeres kelléknek számít nála és a legnagyobb posztforgalomban is megelégszik valami olyannal, amit rajta kívül senki sem ért. Kerüli a közhelyeket, szívesebben használja művészfilmnek hitt Jarmusch vagy Stone-produkciók idézeteit. Gyakran posztol Vimeo-ról, rendszerint rövid filmeket, vizuálisan gazdag produktumokat. Viszont saját alkotást ne várjunk tőle.

c. Csődör/Jócsaj

Az előző kettő keveréke. Profi (vagy annak tartott) fotós által készült modell kép virít a profilján, amelyből többet is találunk a "me", "my", "én" nevű albumban. Kétségtelenül kellemes külsejű egyénről van szó, aki bőven el van látva like-okkal, képkommentekkel. Ritkán vagy soha nem ír a falra ellenben ő az, akivel van vagy 8-10 közös ismerősöd, akiket más-más helyekről ismersz. Elenyésző esetben látsz róla partyfotót, inkább szerepel családi képeken, kirándulós fotókon illetve nyaralási albumokban, ami megtörténte az egyetlen eset, amit posztol mobiljáról.

"útban a reptérre. New York vigyázz, jövök!"

d. A hülyegyerek

Na ő már egy súlyosabb eset. Rendszerint letolt gatyával a seggét mutogatja a fotóján, vagy valamelyik kedvenc rajzfilmkarakterének vicces rajongói fotója virít nála. Non-stop napiszar posztoló és ValóVilág-rebellis.

"legnagyobb szánalom ez a VV Zoli meg mindenki aki erről posztol"

Óvatosan szabad csak csekkolni videóit, mivel a NSFW kifejezés ismeretének hiányában belefuthatunk hányós, fingós, pornós vagy részeges Youtube linkbe. Kedvenc poénjainak albumot is készít, aztán jól betaggel rajta a megkérdezésed nélkül. Naponta 2-3 viccel is meglepi a felhasználókat egy-két like fejében. Ez mind hatalmas vidámságnak hangzik, azonban nála látunk csak olyan posztot, hogy:

"három alkoholbandita keres szórakozásra való helyszínt"

Szilveszerkor.

3. Rokon

Hát igen. Először csak öcséddel találkozol neten, aztán feltűnnek a távolabbi unokatesók, nagybácsik és végül a szülők, horror esetén nagyszülők. Kínosabbnál kínosabb szituációk szülőföldje ilyenkor a Facebook. Ennek ellenére szinte mindannyian ismerkedünk rokonainkkal.

a. Kistesó

Teleszemeteli az oldalsávodat mindenféle applikáció meg játékmeghívással miközben szüntelenül tölti fel a lehető legcikisebb családi fotóidat, amin aztán teli szájjal röhög a haverjaival. Lassacskán elkezdenek bejelölgetni a barátai akik aztán erről annyira elfeledkeznek, hogy ilyen posztok születnek a szemünk láttára:

XY--->Kistesó: "héé tesa, mikor lesz üres bátyád szobája???kéne FIFÁZNI!!!!"

Esetünkben hasznossá is válhat a fácse, és gyakran előbb értesülünk testvérünk lelki problémáiról vagy esti szenvedélyeiről. Rendszeresen elfeledkezik arról, hogy az idősebb tesó nem hülye.

"tnap adta Coro eléggé! jó ott a vécé;)"

Ez esetben nem érdemes bíráló kommenttel operálni, mivel aztán rendesen meglepődünk mennyire leoltott minket öcsénk pár tizenéves haverja.

b. Nagytesó

Olyanokkal baszakszik, mint kapcsolati státusz állítgatás, munkahely megadása és állandóan foci videókat mutogat. Tök nyálas, küldi a <3-et a csajának, akit közben a haverom bátyja dugogat három hete. Állandóan odapofázik a posztjaimhoz és próbál jópofiskodni meg nevelő célzatú szövegeket írni.

"töki óvatosan a sörrel, mert megárt!"

Közbe meg engem kér meg, hogy magyarázzam el neki, hogyan kell levenni a tag-et a gólyatáboros fotóiról. Vagy kurva szar kedve van:

"vizsgaidőSUCK"

vagy kurva jó:

"ezazzzzz, megvan a kettes!!kijon inni?"

Baszik átszólni nekem és inkább Facebook chat-en kommunikálunk, mert utálja az MSN-t. Hiába mondom neki, hogy ez így szar.

c. Fater/Muter

Mondani sem kell, kimagaslóan jó fej és toleráns szülő esetében szabad csak barátkozni velük. Kezdjük ott, hogy nekünk kell szenvedni amíg megtanítjuk a képfeltöltést, linkposztolást, adatrögzítést. Aztán jönnek és odakommentelnek mindenhova.

-"kibaszott kurva élet basszameg:@:@"

- Andris! Remélem az iskolában nem így beszélsz!

Arról nem is beszélve, hogy hülye haverjaink mindig elfelejtik szüleink FB jelenlétét, ami aztán állandó lebukással és magyarázkodással jár. Pláne, hogy rajtuk keresztül eljutnak hozzánk idősebb családi barátok, szomszédok vagy soha nem látott ismerősök. Őket ráadásul elég ciki elutasítani, mert ilyeneket kapunk:

"Szia Andi!

Még gyerekkorodban én vigyáztam rád mikor ágyba pisiltél, biztos nem emlékszel rám, de bejelöltelek itt a Facebook-on. Úgy látszik nem kaptad meg. Majd írj, hogy mi újság!

Juci néni"

Szigorúan kerüljük ezért el szüleinket és figyelmeztessük barátainkat is a veszélyre. Ja, pofátlanabb esetben nyugodtan lépjünk be szüleink Facebookjába és szépen töröljük onnan haverjainkat is.

4. Facebookfüggő

A facebookfüggő mindannyiunkban meg van csak aztán találunk valami nem számítógéphez kötött munkát, elfoglaltságot. A függők legjellemzőbb tulajdonsága, hogy állandóan a pofádban van. Tudsz róla mindent, legtöbbször olyat amire nem vagy kíváncsi. Mindig fent van chaten és alapjáraton tudod mit csinál, gondol, érez, lát, hall, szeret, dug, utál,eszik és a többi.

a. PoliPoster

Aki baszki mindent posztol amit csak eltudsz képzelni. Fiatalabbak esetében direkt olyan telefont és előfizut kért hozzá, amiről ingyenes a Facebook, idősebbek elvannak az iPhone-nal vagy valamilyen überkütyüvel. Non-stop online, látod hova megy éppen a metróval, milyen kávézóba ült be, milyen filmet fog megnézni este, milyen zenét hallgat, melyik blogot olvassa. Írott bejegyzése kevés van, azt is igyekszik a lehető legrövidebb formában elővezetni, sokszor a rövidebb angol nyelvet használva.

"@szimpla.este buli."

Jellemzően minden netes szolgáltatása összeköttetésben áll a Facebook-kal, így örömmel kapjuk tőle a twitter üzeneteket, tumblr bejegyzéseket, last.fm love-okat és youtube subscription-öket. Voltaképpen neki a Facebook egy afféle emlékfalként üzemel, ahol minden nettel kapcsolatos tevékenysége elraktározódik. Kár, hogy nekünk ezt látni kell.

b. Likemachine

A likemachine jellemzően fiatalabbak közé tartozik. Pökdös, like-ol, gifteket küld meg mindenféle spécinek szánt szarral díszíti a FB funkcióit. Ha valami kicsit is közösségit posztolsz már ott virít a like tőle, sokszor külön mondatot is szentel rád, igésítve az ősmagyar like kifejezést. 

"biglájk<3 lájkolnám eléggé"

10 percenkét jön tőle valami szar a likeolom.com és a napinemszar.hu-ról. A létező összes emotikon-t használja bőséggel és szeret konkrétan BÁRMIT közölni velünk.

"szeretem a kutyám"

Kényszeresen ráklikkel minden LIKE gombra és ő az, aki a Facebook-ot is likeolja a Facebook-on. Neki köszönhetően kapjuk az állandó szemetet, reklám eventeket, vírusokat. Bejelölget random BÁRMILYEN fotókon. Statisztikai szarokkal bombázza a falat mivel függőségéről adatokat is szeretne látni. A lehető legbutább, legprimitívebb csoportokba is belép és rendszeresen látunk nála:

"10k like és nem lesz fizetős a facebook"-szarokat.

Meglehetősen idegesítő egyén, aki kereskedelmi tévével, magyar celebvilággal és zenével keverve abszolút blockpozitív.

c. A Kétarcú

A kétarcú minden posztja ellentétes arányban (van ilyen?) van az életében bekövetkező események számával. Problémai rendszerint online dolgokhoz köthetők:

"faszomé nem muxik a képfeltoltes?"

Fotói 90%-a otthon készültek vagy legmesszebb a kertben, de találunk képeket kisbabákról, autókról, nyaralásról, szobafelújításról vagy csak szimplán új hajszínről. Sokuk kitaszított kisvárosi, falusi fiatal, akik a helyi közösség perifériáján elhelyezkedve teszik át lényegi létüket online felületre. Állandóan cserélik profil képüket, kihasználva a digitális utómunka mókás és unaloműző mivoltát. Ők azok, akik - bizonyára ablak híján - mindig beszámolnak az időjárás aktuális helyzetéről. Szereti váltogatni partneri státuszát, valós partner hiányában is. Örök álmodozó.

"napsütést akarok,pálmafákat,rivijérát!miért nincs meleg! el akarok menni vmi tropikus szigetre!"

Az életben azonban egy meglehetősen felületes egyén, akivel jókat lehet a Facebookról beszélgetni. Barátaival jobban el van online módban, mint élőben és alapjáraton nem egy feltűnő jelenség. Hamar elunja magát és baráti látogatásnál perceken belül a gép előtt köt ki.

d. A munkanélküli/gépnél dolgozó/semmittevő

Amúgy teljesen hétköznapi, szociális figura csak sok a szabadideje. Régebben IRC-t használt, majd MSN-t, iwiw-et aztán most jött ez a Facebook dolog. Miatta kapsz állandóan Mafia Wars meg Farmville felkéréseket. A FB-ot voltaképpen átkonvertálja a saját életmódjához.

"izé, meg van valakinek az új South Park?"

Nem köszön, nem használ emotikonokat, és hajlamos második életként kezelni az oldalt.

"gyerekek ma facse buli van déltől 5ig.skypeon talizunk"

Nem feltétlenül idegesítő, sőt! Ő az ideális Facebook ismerős, mivel nem vesz fel egy másik viselkedési formát neten. Persze ez csak olyanoknál kedvező, akik az életben is szórakoztatóak. Szórakoztató vele a FB, mert aktív, gyorsan reagál és sokat. A nagy semmi miatt mondjuk hajlamos állandóan szem előtt lenni, de a gáz egyedekre ott a hide news feed.

e. Véleménygladiátor/hobbiblogger/troll

Mindenhez hozzászól, mindenről van véleménye. Buta, segg emberek esetén ez rohadtul zavaró, máskor kellemes viták kezdeményezői. Sajna akkor is ott van amikor nem akarjuk és általában a Facebook sebességével egyidejűleg értesül mindenről ami a világban történik.

"pff, de szar lehet most egyiptomban lenni. Mubarak ubergaz."

Tudálékos fajta, aki kihasználva a végtelen és gyors információáramlást, hajlamos felületes ismeretsége ellenére erős érvelőnek tűnni pedig "csak" jól kihasználja az internet adta lehetőségeket, amiről aztán tumblr-en vagy saját blogján is megszólal. A troll már nehezebb eset. Antiszociális kretén, aki ugyanúgy fent van Facebook-on, mint akiket lenéz.

"ezaz irjatok ki mindent facebookra, gratulalok."

Valamiféle felsőbbrendűségi érzés kering benne, aminek hangot is ad a lehető legrosszabb helyeken. Mondjuk egy mellrák megelőzésére szerveződött csoporttal kapcsolatban.

"jóóólvan, likeoljátok a mellrákot, majd attol meggyogyul."

Az ilyen ember utoljára a 20. században látott pinát szóval semmi okunk haragudni rájuk. Igaz, rengeteg vitát generálnak, de hamar eljön az a pont náluk, ahol önmaguk paródiájává válnak. Kedvelik a világi dolgokat, mint a rendes munka, autó, alkoholmentes szórakozás, este 8-as lefekvés.

f. Valóság-show

A személy, akit összezártak 700 ismerőssel a Facebookon és élete eseményeinek lenyomatai a mi falunkat piszkítják össze. Imád szerepelni, de úgy igazán csak online tud. Minden eseményre attenddel, minden létező fotóját felpakolja és egyenként be is taggeli magát rajta. Szereti hallatni a hangját, annak ellenére, hogy nincs benne tartalom.

"jó reggelt mindenkinek"

Minden bizonnyal elég magányos egyén, de ezt totális FB lefedettséggel leplezi. Minden itt intéz, telefon és privát chat helyett is a falat használja. Kevésbé tényszerű, mint a kétarcú, de posztjai ugyanúgy figyelemfelhívások.

"utalom, eleg volt mar...:(((("

Természetesen mi szarunk erre és szépen elrejtjük.

5. Mindenki más

A maradék. A fentiek a leglátványosabb példái a felhasználóknak, de rajtuk kívül még sok-sok archetípus létezik, akik közül érdemes megemlíteni egy-két szórakoztató példát.

a. Fantom

A fantomról nagyjából tudod kicsoda, de nem mindig. Nincs profilképe, se fotója, de a falán látod, hogy ha minimálisan is, de aktív. Rossz esetben valami átlagos neve van és ekkor bizony rém ciki ha rád ír, és elképzelésed sincs pontosan kivel beszélsz. Ráadásul előfordulhat, hogy egy potenciális stalkerről van szó, aki csak mások követése miatt regisztrált.

b. Furanevű

Ez meg ki? Nem tudod, de bejelöl téged, aztán rákattintva az elsőre nem felismerhető fotójára azt mondod, hogy "Jaaaaaaaaa, persze." Nem használja a civil nevét és kitalál valami kamu-t vagy művésznevet, csak hogy azt higgye így nem ismerik fel. Ennek több oka lehet. Egy elvetemült emóssal van dolgunk, aki a netezést még mindig művészetnek hiszi vagy egy drogdílerrel, akitől régen füvet vettél gimiben. Aztán a túl populáris arc, aki nem akarja, hogy mindenféle arcok bejelöljék miközben a tévében szerepel vagy zenész.

c. Kamu profil

Igen, van ilyen. Te meg fogod, és azt mondod "elfogadod", mert hogy egy gimibe jártatok, a Laci is ismerőse meg tök jól néz ki ezen a képen. Nem zavar, hogy semmi más adat nincs róla, se fala, se bejegyzése nincs, csak egy kép van róla és naponta bukkan elő ilyen ismeretlen csinos csajszi gimiből. Hiába írsz neki, nem fog válaszolni. MERT NEM LÉTEZIK. Akkor sem ha jól néz ki.

d. Tiszavirág

A tiszavirágok általában felületes ismeretségek eredményei vagy még azok sem. Köszöntem neki anno a folyosón (vagy még azt sem), találkoztunk pár éve Szigeten, megadtam részegen a nevem stb. Ez nem mindig sül el rosszul, de a tiszavirág tesz róla, hogy ne így legyen. Gondosan kialakított kis Facebook-világodba otrombán odarondít Roxy Rádiós slágerekkel, Lady Gagával, kereskedelmi tévés youtube videókkal és a világ legnagyobb közhelyeinek állandó használatával. Pluszban meglehetősen gyakori vendége a falnak, és az esetek nagy részében csak a falat kaparod tőle. Általában két napig bírod velük, mielőtt törlöd őket.

e. Ősember

Hoppá, van facséja?! A csaj/srác már régi ismerősöd, de se iwiwe nem volt soha, se msn-je és a számtech órán csinált citromail-es címéről tudod, hogy valamilyen szinten köze lehet a nethez. Nagyjából 10-szer lassabban szokik hozzá a rendszerhez, mint szüleid és komoly hónapokba telik míg látsz tőle bármilyen aktivitást. Akkor is valami régi fotó alá ír egy kisebb levelet, szépen fogalmazva, nagy betűkkel, ékezettel.

"Jó kép! Köszi Attila, hogy felraktad, nagyon örülök neki! Amúgy mi újság? Rég hallottam felőled, remélem a Verus meg van még! Puszi, Zsolti."

f. Partyrobot

Valami partyfotós oldalról leszedett profilkép. Előadókra lebontott fotóalbum. Napi három Original Mix posztolása. Hétvégi Facebook-némaság. Vasárnapi segélykérés.

"vki tegye ossze a pentek-szombatom plz"

Rendszeres like az elektronikus zenei videóidhoz és posztok szaporodása a péntek eljövetelével.

g. A szánalmas fasz

Az arc aki állandóan utalgat valamire, valakire amit te viszont rohadtul nem értesz.

"Egyeseknek észre kellene venni magukat."

Oké, hogy leszarod, de ez nem segít. Olyan videókat posztol, amiket már mások három éve unalomig nyomattak, közismert slágereket rak ki olyan szöveggel, mint feltalálná a spanyol viaszt.

Dub FX - Soothe Your Pain

"ezt hallgassatok! nem semmi a gyerek" - 2011-02-11

Ő is vonzódik a közhelyekhez, de még inkább ismert emberek közhelyesített mondásaihoz. Szeret Kispál, Quimby, de bármilyen más jól ismert magyar zenekaroktól is idézni. Alapvetően bölcselkedő jellem, de ez kimerül az élet legegyszerűbb feldolgozásából.

"ha azt mondod nem fontos, tudom h az. az oszinteseg nagy dolog, fogadd meg!"

Profilképe is ezt kívánja tükrözni, kedvelt a távolba révedős fotó, lehetőleg a szabadban.

h. Burzsuj Balfasz

A burzsuj balfasz rendszerint sikeres, de kevésbé tanult szülők gyermeke. Mindenféle kultúra híján a pénz foglalja el nála ezt a szerepet, így érdeklődési köre kimerül a meleg országok látogatásában, drága kocsikban és kütyükben illetve olyan nők utáni nyálfolyatás, akik igazából nem is léteznek. Profilképe valami kocsi vagy valami drága kocsi vagy valami drága kocsinak a márkajelzése. Nem pofázik sokat, akkor is inkább elad vagy vesz, egy jó nagy felvágással persze.

"figyelem sürgős! eladnám az iPhone 3GS-emet, mert már meg van az iPhone4"

Zeneileg jó igénytelen, prolidiszkó slágerek és Tiesto tökéletesen megfelel neki és gyakran pózol koktélokkal, mutatván az igazi férfi igen is az édes, női piát szereti! Igazából nincsenek érzései, az életet tárgyi mércével méri és ilyen emberekkel is veszi körül magát. Posztjai viszont megnyugtatnak minket, hogy ahol isten ad, azt máshonnan veszi el.

"megy az élet gyerekek. ki jön lemosni az új lexusom?;)" 0 komment

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adultainment.blog.hu/api/trackback/id/tr162669578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noszferatu 2011.02.19. 11:48:09

A troll az más, amúgy jókat mosolyogtam!

Kalv 2011.02.19. 13:01:54

"ellentétes arányban (van ilyen?)"
fordított

enba 2011.02.20. 16:03:39

jaj de gyönyörű! a kulináris köcsög minden alfaja szokott nálam 'gecire nem érdekel, hogy mit zabálsz te nyomorult!' felkiáltással röpülni a news feedből.

Kremyyy · http://kremyy.freeblog.hu 2011.02.20. 20:57:03

A Kulináris köcsögre szavazok,mint legirritálóbb jelenségre. Ide tartozik számos gasztroblogger is,akinek nincs jobb dolga,mint minden nap kiposztolni az ebédet, ami rukkolás lepénybe tekert libamáj konfitált gránátalmás szósszal vagy sós karamell,mert az édes a proliknak való.

pelikán* 2011.02.20. 21:05:46

Tegyük gyorsan hozzá a Kulturált Facebook-felhasználó 18 Pontját.

mandiner.blog.hu/2010/08/18/a_kulturalt_facebook_felhasznalo_18_pontja

_and 2011.02.20. 21:44:54

Kimaradt, vagy elkerülte a figyelmem a fiatal kismama, aki naponta többször megosztja, hogy a gyereke mikor aludt el/milyet kakilt/nem kakilt/beteg/milyen szavakat képes elmakogni stb.

lolperec 2011.02.20. 21:51:53

na annak sincs élete, aki ezt összeírta :D

Váraljay Gabriel 2011.02.21. 12:37:11

A végén már sírtam :D annyira jó összesítés :-))))

Latz von W. 2011.02.21. 15:47:09

Szenzációs! Tényleg sírva röhögős poszt, de ugyanakkor tök reális képet ad, ráismertem én is pár típusra az ismertségi körömben. :D

Pong 2011.02.21. 15:56:26

Ez csodálatosan jó volt, igy posztoltam is fészbukra, sajnos mivel 99% étterem/kajarendel, igy a kulináris köcsög kimarad.

LacKoLa 2011.02.21. 18:02:35

á, nagyon király összefoglaló! :D
a példamondatok is el lettek találva..

Boldogtalan Szingli · http://boldogtalanszingli.blog.hu/ 2011.02.21. 20:43:26

Szenzációs összefoglaló, nagyon tetszik! Egyedül a tündibündi cuncimókust hiányolom, ismerőseim között rengeteg van, javarészt 25-35 közötti nők, gyakran meglett családanyák, de nem bírnak leszakadni a minden mondatot szívecskével ( <3 ) befejezős stílusról. Posztjaik nagy részét a hasonló tündibündi cuncimókusok falára írott 'hogy vagy csillagvirág <3', vagy a saját, erősen idealizált életükből származó szösszenetek 'nemsokára sütit varázsolok az angyalkáimnak <3' alkotják.
Nagyon sok, a való életben normális nőismerősömnél észleltem ezt a döbbenetes facebook-stílust.

Én többnyire a linkelős vagyok; státuszfrissítésem szinte soha nincs, csak érdekes képeket, videókat linkelek.

rexter 2011.02.21. 22:24:07

hah, egész komoly szakdolgozat. a kérdés már csak az, hogy van e olyan aki egyik csoportba se tartozik :)

rexter 2011.02.21. 22:31:18

egyebkent kimaradt egy nagyon vastag csoport:
lányok, inkább szinglik, de akár párban is akik naponta nyomnak "Ákos idézetek" vagy ami még borzasztóbb és már a falra mászok tőle: Paulo Coelho idézetek!! Az utóbbit néha pasik is, ami számomra teljesen érthetetlen.

docensko 2011.02.21. 23:36:52

király lett :)
én még hozzá tenném a szeretet mániásokat is
jellemzőjük, hogy ismerőseiket különböző képeket taggelik, így akár te is könnyen lehetsz a szeretlek t betűje, a kiscica harmadik bajuszszála vagy az új cipőjének baloldali cipőfűző lyuka
egy élmény :)

szuzz 2011.02.22. 14:17:18

Nagyon, nagyon és még egyszer nagyon elszomorító írás ez. Óriási dislike- ot neki. Vajon a szerző melyik kategória? Rémes egy élete lehet, ha ilyen sötéten, irigyen és pesszimistán látja a faceobook-ot.:-) Kedvem lenne ugyan ezt megírni, a pozitív kategóriákkal. Ja, és az első dolog, ami felb@szott a fészbúkon: ez az írás. Pedig egy rakás ismerősömre és természetesen magamra is ráismertem. Ez egy közösségi cucc, nyilván azért ilyen, mert aZemberek főznek, esznek, időnként unatkoznak, buliznak, gyereket nevelnek, vagy éppen kiborulnak. ÉLNEK.

sparkie · http://adultainment.blog.hu/ 2011.02.22. 15:09:08

@szuzz: én a semmittevő véleménygladiátor vagyok

le fils prodigue 2011.02.22. 15:59:10

Őszintén szólva sajnálom azokat, akik ilyen posztokat írnak puszta unaloműzésből. Érzek ebben az egészben valami mélyen frusztrált, szociopata beütést, és irigységet is.

Nekem kb 100 ismerősöm van fácsén, bőven elég is, akikkel akarom tartani a kapcsolatot, azokkal így tudom.

tboykaa 2011.02.22. 16:42:07

Nem érti a cikkíró a lényeget a tükörbe fényképezős esetnél. A kislánynak MOSTÉSAZONNAL meg kell mutatnia, hogy sikerült a sminkje, a haja, mennyire feszül a zsír új ruci, amit anyu minimálbéréből sikerült megvásárolni a sarki kínaiban...;)
És nem mindig van kéznél egy barátnő, de egy lájkért bármire képesek, még egy ilyen szégyentelen dologra is, hogy tükörben fényképezzenek...;)

tboykaa 2011.02.22. 16:42:48

@le fils prodigue: Nekem tetszett, jót nevettem rajta. Most már sajnálhatsz engem is...:)

szuzz 2011.02.22. 17:11:51

@Sparkie Buzzcock:Az írásodat megosztottam a saját közömmel, és a ma sütött csokis finomságról készített képet csak azért is feltöltöttem az FB-re, és Neked ajánlottam....de nem AZ a kategória vagyok, Nekem van férjem :)

sparkie · http://adultainment.blog.hu/ 2011.02.22. 18:55:23

@szuzz: bátor harcos vagy, férjed büszke lehet rád!

Syolos 2011.02.22. 20:21:47

@tboykaa: Ok, de báz, ott az időzítő minden tetves fényképezőgépen, legalább ne tükörben fényképezné magát :)

mrs wilkinson 2011.02.22. 21:06:13

Kimaradtak azok a jellemjanik, akiktől úgy tudom meg, hogy "rossban vagyunk", hogy egyszercsak eltűnnek az ismerősök közül. No nem mintha nagy veszteség lenne, mert általában idióta fellengzősségeket posztolnak naponta, de akkor is.

szuzz 2011.02.22. 22:00:37

@Sparkie Buzzcock: ha legközelebb ennyire felb@sz valami, aminek jó kedvre kéne inkább deríteni, és egyéb (alapban jóval értelmesebb) blogolni valód helyett így kezdenél anyázni, küldjed el nekem az írást, oszt' én verbálisan lenyugtatlak. Nekem nem gáz, hogy köcsögözöl itten, de az a sok, eleddig néma, aki végre le mer írni két esetlen mondatot, vagy meg meri mutatni a főztjét, könyörgöm ne rettenjen már miattad vissza. Nem lenne má' baj, ha néha azok is beszélnének, akik eleddig a bunkózó, depis értelmiségiek fikázása miatt inkább hallgattak. Erre pont jó a FB. Tanulnak. Hagyjad rájuk, na.

sparkie · http://adultainment.blog.hu/ 2011.02.22. 23:23:46

a fikázó, depis értelmiségit egyszerűen nem tudom nem bóknak venni.

Viner Spicli 2011.02.22. 23:54:22

Zseniális írás, köszönjük!!!!!

A fikázódok meg minek lógnak a Fászbukon, meg a blogokon és minek trollkodnak... ha nem tetszik, továbblapozol, bekussolsz!

szuzz 2011.02.23. 10:02:06

@Sparkie Buzzcock: veheted bóknak, ez esetben tedd elé, hogy grafomazohista (szolgálati közl.: ha nem akarsz tőlem több bejegyzést, ne írj, mert enyhén addikt vagyok, addig válaszolok, amíg hozzám szólnak)

Borostyanfa 2011.02.23. 11:49:36

@szuzz: Csuda dolgokra képes az önirónia. Ellazítja a vállizmokat, kisimítja az arcot, csökkenti a vérnyomást… Próbáld ki "ha legközelebb ennyire felb@sz valami, aminek jó kedvre kéne inkább deríteni"!

szuzz 2011.02.23. 11:57:22

@Borostyanfa: Sz.tem az "enyhén addikt" az önirónia. Ha figyelmesen olvastad ö s s z e s sorom, kitűnhetett, hogy elsősorban nem magam miatt háborogtam. Időnként ezt a közér teszem. Majd ha olyan teljes lesz a szociopszichológiai fejlődésem, hogy köziróniám is lesz, ígérem nem háborgok. Az írás ettől még igazságtalan fércmű, stb., stb., de asszem ezt már a szerzővel megvitattam.

MaNiAc 2011.02.23. 12:38:37

Pár gondolat...

A legtisztább, ha senki sem postol semmit a Facebookra, mert minden idegesít valakit. Ugye? Arra nem gondoltatok, hogy amikor a kedves ismerős kiír valamit, ami nektek nem tetszik, lehet, hogy másik 50 ismerősének tetszik?

Akinek postoktól, update-ektől mentes, lélektelen, telibesz.rt emberkatalógus kell, az maradjon az iwiw-nél. Ott még keresni is lehet az embereket, fotó, kor, mellméret, hónaljszőrzet-hosszúság, stb. alapján.

Általában elmondható: akik felb.nak a facebook-on, azok felb.nak az életben is. Kedves posztíró, egy jó tanács: ne vegyél fel ismerősnek minden marhát (mert láthatólag a saját ismerőseid titulálod marhának), akkor se, ha rokon. Hidd el, nem lesz gondod. Sőt, ami azt illeti, ne vegyél fel senkit ismerősnek - mindenki jobban jár.

nejlonzokni 2011.02.23. 13:06:09

@Sparkie Buzzcock: sújosan jó a szöveged, csak ha lehhet, akor javicsd ki a "reveláns"-t az elején "releváns"-ra, igy sokal hítelleseb lesz.

sparkie · http://adultainment.blog.hu/ 2011.02.23. 13:16:56

@szuzz: nem igazán emlékszem itt bármilyen vitára. a fércművet meg félresikerült, komoly irodalmi írásokra szokás használni, nem holmi blogocska posztocskájára.

sparkie · http://adultainment.blog.hu/ 2011.02.23. 13:17:54

@MaNiAc: köszönöm a jó tanácsot! esetleg nem tudod, hogyan működik a villanyvasaló?

szuzz 2011.02.23. 14:44:34

@Sparkie Buzzcock: ha azt mondod magadról, hogy vélemény gladiátor vagy, akkor azt gondolom, hogy ez lehetsz: "Mindenhez hozzászól, mindenről van véleménye. Buta, segg emberek esetén ez rohadtul zavaró, máskor kellemes viták kezdeményezői." Talán nem vagy buta segg ember. Ha nem, akkor éppen kellemes vitát kezdeményeztél. Én meg ugrottam a témára. Maradjunk a félresikerült irodalmi műnél, legalább a saját írásodat ne kicsinyeld le. Még a végén hiteltelen (is) leszel.

sparkie · http://adultainment.blog.hu/ 2011.02.23. 14:53:39

@szuzz: pedig kurva jól jönne most valami diákhitel!!!

szuzz 2011.02.23. 15:26:00

@Sparkie Buzzcock: na itt a jól bevált pasi terelés. unod a témát, úgyhogy vicceskedsz. igényelj.

szuzz 2011.02.23. 15:52:14

@Sparkie Buzzcock: ez igaz. nem szép. kategorizálni sem az.

szuzz 2011.02.23. 16:33:44

@Sparkie Buzzcock: igazán megírhatnád, mire kéne használnunk az FB-t, hogy ne b@sszunk fel vele + kik azok, akik okán kedved leled benne. Az a vezeklés. Fogadjunk, hogy nem mered. Egy naugyébe. (szolgálati közl.: 1. szóltam, hogy addikt vagyok, ha írsz, válaszolok. 2. az olvasóid sikítófrászt kapnak tőlem.)

Wyperke 2011.02.23. 17:13:09

Nekem nagyon tetszett, nevezzetek marhának ősembernek én mint mazohista imádni fogom.
Jöjjön hozzá a korbács csapkodás is ti meg vélemény barbárok vagytok és ugye nem kell mindet kommentelni.
Menny hazza és süssél valamit hátha lenyugszol mert sok a véleményed, de nem sokan kiváncsiak rád.
Szomorú ez az egész......
Nincs közöd a helyesírási hibáimhoz szóval nem adok a véleményedre, de azért sem javítom ki mert CSAK:)
Ha jobban elemzed az ide járó marhákat akkor írjál egy jobbat, bocsi.
Örülnél ha ennyi érdeklődöt vonzana a szánalom nyöszörgésed:Ppppp
Kár hogy nem tudok ide beszúrni 15db édes szivecskét.
Kár volt ennyit is ezzel foglakoznom.
Ez volt az én kommentem....

szuzz 2011.02.23. 17:15:24

@Sparkie Buzzcock: naugye. pedig most az eccer szerettem volna bukni a fogadást. komolyan érdekelne.

sparkie · http://adultainment.blog.hu/ 2011.02.23. 17:19:32

@szuzz: majd egyszer talan egy olyan cikk is lesz

szuzz 2011.02.23. 17:23:28

@Wyperke: van itt egy <válasz erre > , ha annak használatával kommentelnél, egyértelmű volna, hogy kinek szól az üzenet. Ha nem így teszel, a szerző lesz kénytelen magára rántani az egészet.

szuzz 2011.02.23. 17:24:36

@Sparkie Buzzcock: értesíts, azt nem hagyhatom ki. komoly munkám volt benne :)

sparkie · http://adultainment.blog.hu/ 2011.02.23. 17:41:40

@szuzz: ömm,lassan elmondhatom, hogy lett egy személyi asszisztensem

vízforraló 2011.02.23. 20:48:10

A kérdés a következő kedves kolléga: Maga Ön?????
Na de feltevődik a kérdés, ha ilyen részletességgel volt időd kielemezni a fakbuk felhasználók csodás világát akkor téged minek nevezhetnénk? a sunyi leselkedőnek, vagy inkább unalmában gép előtt ülő semmittevőnek vagy netán valami kutatást végző személynek mert ilyen alapossággal nem hinném, hogy mindenkinek lenne ideje kielemezgetni az egyes felhasználók milyenségét. tehát akkor hol van a pozitívum ebben az elemzésben mert negatívumunk kívül nem nagyon van benne más.
Amúgy intelligenciásan és okosságosan megkérdezem, hogy akkor te ki a rézfánfütyülős rézangyalának képzeled magadat?

   2011.02.24. 00:49:47

@szuzz:
Azért nincsen neked normális pasid, mert egy irritálóan buta nő vagy.

Wyperke 2011.02.24. 01:27:40

@Wyperke: Azért nem írtam ,hogy válasz erre vagy arra mert akinek nemingen evegy egyatyára és kész.
Aki magára vette az nem az író volt, szerintem ő fel is fogta hogy ez nem róla szól max a GRATULÁLOK című részlet.

szuzz 2011.02.24. 08:03:29

@  : hangosan felröhögtem

Spiritmonger 2011.02.24. 11:40:18

a psotban leírt típusok pontosan leírnak sokmindenkit, de miért kellene ezen felbasznia magát bárkinek is?

Borostyanfa 2011.02.24. 19:06:17

@szuzz: Ez esetben bocsánatot kérek!
Bizonyára a figyelmetlenségem miatt nem fedeztem fel soraid között, hogy a köz kért fel, hogy szólalj fel az érdekükben.

E220 (törölt) 2011.02.25. 14:14:50

kimaradt a "beragadt billenytu" tipus. aki nem tud mashogy posztolni csak igy:

"mivan maaaaaaaar...itt vagyooooook mar egy oooorajaaaaaa a bankbaaaaaaa es nem kerul ram a soooooor!! grrrrrrr"

TomSPecial 2011.02.26. 20:23:33

Elsősorban gratulálni szeretnék, mestermű, én is megtaláltam magamat, hatalmasakat röhögtem és már - már sírtam, DE!!!!
Ennél is jobb volt kedves Szuzz teljesen hiábavaló "közösségi jótevése" (szerintem menj ebédet osztani vagy kutyamenhelyre sétáltatni azzal többre megyünk) és az ezekre reagáló válaszok a blog írójától és másoktól, többször hangosan vihogtam fel, ez a komment is ezért jött létre.
Kedves Szuzz, biztos vagyok benne, hogy te a nagybetűs életből biztosan az a típus vagy, akire azt mondják, hogy érti a viccet csak nem szereti, pedig könnyebb lenne... ;)

halar 2011.02.27. 19:30:57

\o/ omg, ez mekkora, lájklájklájk!!! <3 gpoyw! (ez nemtom mit jelent:)

Leiah 2011.07.27. 11:25:07

Az otthon unatkozó anyuka valóban kimaradt. Őt azzal jellemezhetnénk, hogy a gyermeke(i) minden mozdulatát fényképezi, kiírja üzenőfalra, és a képei között többnyire kizárólag gyerekfotók találhatóak. Lehetőleg szerkesztve, vagy már eleve profi fotóssal készítve. Ennek egy rosszabb változata az, aki szegény gyerek személyiségi jogaira fittyet hányva feltesz róla bilin ülős/fürdetős/egyéb meztelen képeket is. Később a gyermek biztosan megköszöni majd neki... :/ Egyébként azért ismerem jól ezt a fajtát, mert magam is közéjük tartozom. :) Ennél már csak az a szánalmasabb, akinek gyereke nem lévén valamely kisállata (kutya, macska, görény, stb.) mindennapjait osztja meg a külvilággal hasonló részletességgel...
(Csendben jegyzem meg, hogy azért a ráérős anyuka megosztásait a rokonok többsége szeretni szokta, hiszen legalább így azok is felismerik a rokonaikat és azok gyerekeit, akik tízévente legfeljebb egyszer találkoznak személyesen.)

Tökinger · http://napilaci.blog.hu/ 2011.07.28. 22:11:13

Faja írás, és ahogy lenni szokott a kommentek is ütnek... Köszönöm, én nagyon élveztem és igen, ahogy
@Leiah: írta, van az uncsizó fiatal anyuka kategória, pénzes idősebb pasival... na az, ami engem felb.sz... Főleg, hogy nem én vagyok az idősebb pasi:D

Leiah 2011.07.29. 13:19:34

@Tökinger: Azért az anyukák védelmében írom: hidd el, kiborító hónapokon/éveken át csak babagügyögést hallgatni! Az ember tudata beszűkül, és nagyon vágyik néhány értelmes, felnőtt gondolat után... Aztán, amikor végre alkalmad nyílik, hogy felnőttel beszélgess, másról sem tudsz beszélni, mint a gyerekről, mivel ő tölti ki a napjaid 24 óráját. Ördögi kör, én úgy védekezem ellene, hogy ha tehetem, fórumozok, és véletlenül sem gyerektémában! :)

Tökinger · http://napilaci.blog.hu/ 2011.07.29. 13:22:42

@Leiah: a pénzes idősebb pasi megoldja, hogy ne a négy fal között üljön, hanem a babának végigmutogassa a félvilágot nyaralások alkalmával...;)

hasty.butcher 2011.07.30. 19:09:19

még pár kimaradt droidot idesorolnék:
-az angolul idézgetőnek az az altípusa, aki a kommentben már csak magyarul tudja folytatni
-a kapcsolatstátusz állandó átállítgatói: kapcsolatban - bonyolult - egyedülálló majd 30 coelho és marquez idézet után a szomorúságról egyszer csak eljegyzettek lesznek
-'lájkold ha' típus: lájkold ha te is ellene vagy az előítéleteknek' 'az első 5 lájkoló kap egy puszit'
-'a kereskedő' kiadó lakás, eladó mikrofon, mások ki- és eladó dolgaik továbbpostolásai, elveszett állatok stb.
-cicababa/cicafiú: 'szercsimercsi tündérbogár' <3333, egymás képeit dicsérik agyon folyamatosan
-'az idéző' aki mindig valami (legfőképp angol) művészinek szánt, dalszövegből szedett idézettel sóhajtozik virtuálisan
-'egyetemista': minden postja vagy a tanulás borzalmainak vagy a vizsgák szörnyűségeinek jegyzéke (mindez persze egy éve a "felvetteeeeeek!!!!:)))) státusszal kezdődött, akkor meg minek jelentkeztél ha ennyire utálod)
-'nyelvzseni' tud egy nyelvet (ami nem az angol) és státuszai 90%-át így nyomja.
gondolom van még, nagyon örülök ennek a blognak, mert akárki akármit mond, akkor is őszinte.

Xezs 2011.10.09. 20:26:31

Megkésve bár, de én is gratulálnék az íráshoz! Aki meg ezen felháborodik, az nem komplett, ez egy ironikus írás basszájba, bár tény, hogy az igazságtartalma tényleg nagy. Aki rinyál, az tuti magára ismert valamelyik kategóriában, de ez esetben inkább önvizsgálatot kéne tartani.

Viszont a gyereke szaráról meg a kiskutyája végbélhurutjáról posztoló elmeroggyantak tényleg kimaradtak a felsorolásból.

De így is ütős lett, köszi hogy röhöghettem egy jót!

trapp 2011.10.10. 16:08:19

Vasárnaponként már nem csak a Kárpát-medence, hanem a Facebook is rántott hústól bűzlik kulináris köcsögöcskék jóvoltából. Az egész FB csicsog a zsírban!

plüss_Teknős 2011.10.10. 16:42:38

- mániákus állatmentők
- a hét napjait minden héten visszaszámlálók
- semmitmondó bulikról készült semmitmondó képeket egyesével a falra posztolók
- síelést/kirándulást/bulit/gólyatábort/pisiltetőt/nagytakarítást a falon szervezők
- hihetetlen szerencsét/5 hétvégés hónapot/1234 évig nem lesz ilyen - poszterek
- hotelt/wellnesst/akciós kupont reklámozók
- a kisgyerekesek azon csoportja, akik a gyerek kunsztjai mellett minden létező babás programot, bababoltot, kuponakciót tovább osztanak

pseudrama 2011.10.23. 18:11:09

Nem olvastam végig minden kommentet, de ez zseniális.:D

Ehhez tennék még egy megjegyzést:

1. e. Ősember

akiket én látok, így írják:

"SZIA KÖSZI HOGY KIRAKTAD MIÚJSÁG REMÉLEM JÓL VAGYTOK PUSZI NEKTEK!!!!!"

2. Coelho idézetektől a hajamat tépem, köszönöm, hogy beleírtátok kommentbe.

3. "szuzz 2011.02.22. 14:17:18
Ez egy közösségi cucc, nyilván azért ilyen, mert aZemberek főznek, esznek, időnként unatkoznak, buliznak, gyereket nevelnek, vagy éppen kiborulnak. ÉLNEK." <<< Ha élnek, akkor ÉLJENEK, ne "posztoljanak". Nem ugyanaz a kettő. Gondolom te is ott ÉLSZ fb-n, ha ennyire bántja a csőröd valami.

4. Az anyukás-kisgyerekes posztoktól kivagyok, én is anya vagyok, de ez annyira fájdalmas.

5. Az életben nem igazolok vissza volt évfolyam/osztálytársakat, pont azért, hogy megkíméljem magam a közhelyes idézetektől, kiírásoktól. Jól megvagyunk egymás nélkül pár éve.

6. hasty.butcher 2011.07.30. 19:09:19
"-a kapcsolatstátusz állandó átállítgatói: kapcsolatban - bonyolult - egyedülálló majd 30 coelho és marquez idézet után a szomorúságról egyszer csak eljegyzettek lesznek
-'lájkold ha' típus: lájkold ha te is ellene vagy az előítéleteknek' 'az első 5 lájkoló kap egy puszit'" <<< Ezt mintha én írtam volna.:DDDD
"-'az idéző' aki mindig valami (legfőképp angol) művészinek szánt, dalszövegből szedett idézettel sóhajtozik virtuálisan" << Jah, az "angolul most jól megmondom a magamét" típus.:D

Én speciel az a típus vagyok, aki csak barátokat igazol vissza, illetve közeli haverokat, igyekszem elkerülni ezeket a karikatúrákat.

HmS 2011.11.29. 17:29:25

@sparkie: jol van. akkor en szeretnek az ismerösöd lenni. ezek alapjan :D
süti beállítások módosítása