Friss topikok

Magyar jelenlét az Avengersben

2012.03.16. 14:39 sparkie

Jó pár példa akad arra, hogy magyar szöveget hallunk olyan filmekben, ahol nincs is szó magyarokról. Klasszikus példa erre az első Vasember mozi, ahol az afgán terroristák beszélnek magyarul. Vicces egybeesés, hogy nemrég a frissiben kijött Avengers Assemble képregényben bukkantam magyar szövegre, miközben a megszólalókat latvériaiként említik. Ami valójában egy nem létező nép.

Hatalmas Marvel Comics fanként mindig külön megjegyzem, ha Magyarország valamilyen módon szóba kerül valamelyik szuperhőssel kapcsolatban. Erre sajnos csak nagyon kevés példa van, egyedül Budapest szerepelt egyszer, ahol Rozsomák és fia Daken csapott össze. Ez azért lehet, mert a sajátos Marvel univerzumban Magyarország nem pontosan úgy helyezkedik el a világtérképen, ahogy a valóságban. Mint a következő képen is látható, van még egy szomszédunk, amit Latvériának hívnak. Ezt a renegát országot az a Dr. Doom (Fátum Doktor magyarul asszem) kormányozza, akivel már biztosan találkozott az, aki kicsit is belemélyedt a Fantasztikus Négyes világába vagy látott bármilyen régi Marvel képregényt/rajzfilmet. Mint látható, más érdekesség is van a térképen (Erdély például szuverén állam, ami itt a vámpírok országát jelenti és létezik egy Transia illetve Symkaria nevű ország is).

Balkans.gif

Szóval a közelgő gigaprodukciónak, az Avengers mozfilmnek készített képregényben elhangzik két magyar mondat. Igazából a latvériait a Marvel wikije a magyarnak afféle alcsoportjaként értelmezi, még is érdekes látni, hogyan reagálnak a nyelvünkön Vasember feltűnésére. A harmadik panelben olvasható a lényeg.

Zone-Avengers019_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://adultainment.blog.hu/api/trackback/id/tr844318890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása