Friss topikok

10 dolog amit a Facebook miatt (is) utálunk

2011.04.03. 19:42 sparkie

 

Megszokott folyamat sokaknál, hogy amennyire felkapott lesz valami, akkora sebességgel növekszik a nem tetszők tábora. Legyen szó zenéről, filmről vagy ismert emberről, minél többen szeretnek valamit, sokan annál jobban utálják azt. A Facebook-nak köszönhetően számos olyan dolog lett közismert és széles körben ismert, amit pontosan emiatt (is) szívből gyűlölünk. Következzen hát 10 olyan dolog, amit kifejezetten a Facebook létezése óta rühellhetünk.

1. Az adom és lájkolom szó köznyelvi használata

Ahogyan válik egyre fontosabb részévé életünkben az internet, annyira kezdi az ember átvenni annak szóhasználatát a mindennapokban. Amennyire ódzkodtunk anno a vágodszó használatától vagy csodálkoztunk azon, hogy nem füvesek is használják már amennyire flash kifejezést, annyira döbbenünk meg azon, amikor az utcán sétálva hallgatjuk hallunk egy ilyen párbeszédet:

- Hű, eléggé lájkolnám azt a puncit.

- Adom!

Persze, eddig is hallhattuk anti-szociális rendszergazdáktól a LOLozást vagy buta emós picsáktól kimondva azt, hogy ikszdé, a fent említett két ige már nem bontható le bizonyos kulturális rétegekre. Lájkol a műsorvezető, adomozik tesitanár, te meg egyre jobban filózol azon, hogy milyen módon küldhetnél atomot az emberiségre.

2. Viccblogok

Itthon viszonylag friss jelenség. Percek alatt összeeszkábált blogocskák, amik pofátlan módon nyúlják az angol nyelvű vicc oldalak kontentjeit. A plebs meg LÁJKOLKJA, mint az állat. Nem is lenne ezzel gond, ha ezek a fél perces jókedvet szolgáló oldalak friss poénokkal operálnának vagy szimplán nem kedvelné minden marha naponta 12 posztjukat ezzel agyonszemetelve drága üzenőfalunkat. Vagy csak egyszerűen megtanulna mindenki angolul és talán nem röhögnének három éves poénokon.

3. Relationship status mizéria

Talán senki sem gondolta volna, hogy egyszer eljön az a kor, hogy víz nélkül moshatunkbarátunk/barátnőnk egy heves vita közepette arcunkba vágja, hogy:

- ...és még Facebook-on sem vagy velem kapcsolatban!

Komoly ember ezen persze jót szórakozik, de közösségi oldal valóban elérte azt a szintet, hogy egy ilyen beszólásnak már a fele sem tréfa. De ezt a South Park már tökéletesen megmutatta nekünk.

4. Paulo Coelho

Bevallom eddig egy Coelho könyvet sem olvastam, de azaz igazság, hogy már nem is szeretnék. Közhelyekre fogékony ismerőseink ugyanis gyakran fordulnak a brazil író kiapadhatatlan idézettengeréhez, aminek köszönhetően szívünk szerint valamelyik könyvével vernénk félholtra az idézetet kérő felhasználót. Fontos tudni attól, hogy mívesen megfogalmazott bölcseleteket posztolsz még kurvára nem leszel se okos, se bölcs tőle, csak az derül ki mennyire nincs ízlésed az olvasáshoz.

"Ha azt kérdezed, szeretek-e veled lenni, habozás nélkül azt felelem: igen. De ha arra vagy kíváncsi, hogy tudnék-e nélküled élni, arra is azt felelem: igen."


5. ValóVilág

 

A VV-ot fikázni legalább annyira ciki, mint nézni. Sajnos ezzel sokan nincsenek tisztában, ami miatt az is tisztában van vele ki az az Alekosz, aki mindent megtesz azért, hogy eme szórakoztatásból kimaradjon. Az már alapvetően szomorú tény, hogy sokan nem érzékelik mennyire gáz ezzel többet foglalkozni, mint amennyi a tévében van, de az már egyenesen elkeserítő, hogy aztán erről írni kell és konkrét érzelmi reakciókat posztolni róla. Emberek. Kurvára nem érdekel minket mi megy a ValóVilágban. LE-SZAR-JUK. Legyetek erre tisztelettel.

 

6. SP-Fluor

 

Hasonló a probléma, mint a VV-gal. Mindenki tudja hogy szar, ennek ellenére mindig van valaki aki viccesnek tartja, ha valami eget rengető kommentárral kirakja valamelyik egyén videóját. Elég szar nekünk, hogy tévét, rádiót, újságot vagy honlapot nem tudunk már megnézni, hogy beléjük ne botoljunk, nem kell még nektek is megmondani a frankót arról, amit a hülye is lát, hall. Nem vicces és nem is szórakoztató, csak még többen nézik meg a videójukat.

 

7. Foci

 

Részemről imádom a focit és előfordul, hogy ezen rajongásom egy-egy kiírásban is materializálódik. A legtöbb férfi így van ezzel, aminek köszönhetően egy Aranylabda átadás vagy válogatott meccs miatt percekig csak az ezzel kapcsolatos szövegekkel van tele az üzenőfal. Álszent lennék ha azt mondanám ez zavar, de - főleg a hölgyek - rengetegen vannak akik egyenesen agyfaszt kapnak ettől. Ennek a következménye az, mikor a női felhasználókról kiderül, hogy ismerik a Print Screen funkciót és meg Paint-be is betudják illeszteni, hogy aztán felháborodva osszák meg velünk, mennyire utálják a focit.

 

8. Egyetemisták

 

Érdemes lenne minden frissen érettségizőnek körülnéznie a különböző egyetemek és diákjaik Facebook tevékenységét és talán nem lenne szükség reformra a felsőoktatási túljelentkezés miatt. Kevés irritálóbb jelenség létezik, mint a kétségbeesett egyetemista, aki az erre kitalált csoportok helyett mind az 5-600 ismerősével közli azon baját, amit a nem egyetemisták nem is érthetnek, ebből kifolyólag leszarnak.  Ja, és a "csopibuli" kifejezésért azonnali golyó általi halál járjon minden szóhasználónak.

 

9. Időjárás

 

Igen. Kedves fácsésok, elértétek azt a szintet, hogy a normális ember már az időjárást is elpusztítaná ha tehetné. Lehetséges, hogy sokatok ismerősei ablaktalan helyeken élnek, de azért a nagy részünk még mindig szereti a természetes fényt és bizonyára szemekkel is rendelkezik, hogy megállapítsa ha esik vagy ha süt a nap. Ezért fölösleges volt kommunikáció és média szakra jelentkezned. Ezért is.

 

10. Magamat.

 

Az egészben a leggázabb, hogy egy ilyen cikk létrejöhet. Ezért magamat is gyűlölöm és TE is, kedves olvasó utáljál, hogy annyira sokat használom a FB-ot, hogy képes vagyok ezen dolgok rendszerezésére és aztán ennek az írásnak a posztolására. Kötélre velem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adultainment.blog.hu/api/trackback/id/tr742796960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zaga · http://zagaspoint.blog.hu 2011.04.03. 20:07:14

Jó a cikk. Szeretnéd, ha lájkolnám, vagy linkelném facebookon, vagy jobban utálnád magad?
“Az egyik percben nincs semmid, a másik percben meg többet kapsz, mint amit el tudsz fogadni.”

deftones 2011.04.10. 23:53:53

én már poszotlam is fészen a cikket XD adom az író gondolatait, plusz egy lájk ;)

Xezs 2011.10.09. 20:58:52

Akkor végülis arra jutunk a végén, hogy azoknak a legjobb, akiknek nincs is facebook profiljuk? Vagy őket is utáljuk? :)
süti beállítások módosítása