Friss topikok

Új Watchmen képregények - Alan Moore nélkül

2012.02.01. 14:03 sparkie

groening-watchmen.jpg

Alig három év elteltével úgy néz ki újra előveszik a Watchmen franchise-t. A DC Comics ugyanis nemrég bejelentette, hogy nyártól hét új mini-sorozat és egy one-shot (egy számos képregény) idézi meg újra a Watchmen univerzumot. A közleményből kiderül, hogy az egész Alan Moore legendás történetének előzményeként tekinthető. Hat karakter fog 4-6 részes külön sztorit kapni és minden héten lesz új megjelenés. A DC egy rakás írót összeszedett (akit érdekel itt megnézheti kiket) csak hát akad egy valaki, akinek nagyon nincs ínyére a Watchmen felélesztése. Ez pedig maga a széria atyja Alan Moore.

A hír bejelentése után a New York Times telefonon kérdezte Moore véleményét, aki teljesen lehangolóan állt az új projekthez. Mint kiderült, semmi köze nem lesz az új sorozathoz, teljesen függetlenítette magát a mainstream képregényipartól, csak hát a '80-as években olyan szigorú jogi papírokat írattak vele alá az eredeti elkészítésekor, hogy nem igazán tudja megakadályozni a próbálkozást. Ahogy ő fogalmazott, a DC egy sereg ügyvédet fogadna elleni ha megpróbálna keresztbetenni az ügynek, ő pedig nem pénzt akar, csak hogy állítsák le az egészet.

Ez azért erősen árnyalja a képet még akkor is, ha szívesen olvasnánk Rorsach vagy a Komédiás előéletéről. Pláne akkor visszás a dolog, ha tudjuk a DC nemrég a teljes szuperhős univerzumát újraindította egy nagyobb piac reményében. Személy szerint sohasem voltam híve a prequeleknek, de ezek után az a minimum, hogy a DC valami igazán ütőssel jöjjön elő. Az Entertainment Weekly pedig már az első artworkot is bemutatta:

Before-Watchmen-cover_510.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://adultainment.blog.hu/api/trackback/id/tr554043841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása